Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Αυστραλία: Άρση των περιορισμών στα ταξίδια ως το τέλος του χρόνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα άρει ως τα τέλη του έτους την απαγόρευση να ταξιδεύουν οι πολίτες στο εξωτερικό χωρίς ειδική άδεια και θα ανοίξει επίσης τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους για την COVID-19 ταξιδιώτες και ξένους φοιτητές.

Δεκαοκτώ και πλέον μήνες μετά το κλείσιμο των αυστραλιανών συνόρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να εξασφαλίζουν άδεια κατ’ εξαίρεση για να βγουν από τη χώρα, διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών.

Η αναγγελία καταγράφεται καθώς το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους κατά της COVID-19 πλησιάζει πια τον στόχο του 80% στη χώρα της Ωκεανίας.

Η υπουργός Εσωτερικών, η Κάρεν Άντριους, εξήγησε πως αν και προτεραιότητα θα δοθεί στους αυστραλιανούς πολίτες, θα χαλαρώσουν προοδευτικά και για τους αλλοδαπούς, στο μέτρο που το ποσοστό των εμβολιασμένων θα αυξάνεται.

Αυστηρά μέτρα από τον Μάρτιο του 2020

Την 20ή Μαρτίου 2020, η Αυστραλία επέβαλε συνοριακούς περιορισμούς που συγκαταλέγονταν στους αυστηρότερους στον κόσμο για να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Στο πλαίσιο των μέτρων, τα αεροσκάφη που εκτελούσαν διεθνείς πτήσεις παρέμειναν καθηλωμένα στο έδαφος, τα ταξίδια στο εξωτερικό μειώθηκαν δραματικά. Οικογένειες από διάφορες ηπείρους χωρίστηκαν. Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί αποκλείστηκαν στο εξωτερικό, ενώ αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα παγιδεύτηκαν στην Αυστραλία, χωρίς να μπορούν να δουν τους φίλους ή τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι διατάξεις για τις καραντίνες θα εξαρτώνται πάντως από το πού φθάνει κανείς στην Αυστραλία. Αν και το Σίδνεϊ ήρε την καραντίνα για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, άλλες πολιτείες, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη πιο χαμηλά, επιβάλλουν ακόμη υποχρεωτική και δαπανηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο στους ταξιδιώτες με δικά τους έξοδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ