Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα – Lockdown ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Lockdown επιβλήθηκε σήμερα από τις αρχές της Κίνας στην πόλη Λανζόου που αποτελείται από 4 εκατομμύρια κατοίκους, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Περίπου 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο οι τοπικές αρχές επέβαλαν «κλειστή διαχείριση», με αυστηρούς ελέγχους στις μετακινήσεις  σε όλες τις συνοικίες της πόλης η οποία αποτελεί της πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού. Πλέον οι κάτοικοι της πόλης δεν θα επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να κάνουν «αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης» ή «για έκτακτους λόγους υγείας », διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 29 νέα, εγχώρια κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα. Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ μικροί σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά σε άλλες χώρες του κόσμου, οι κινεζικές αρχές είναι ιδιαίτερα προσεκτικές δείχνοντας ”μηδενική ανοχή”, καθώς η χώρα θα φιλοξενήσει από τις 4 Φεβρουαρίου 2022 τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ