Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Βίκτορ Όρμπαν: Οι Βρυξέλλες μας μιλάνε σαν να είμαστε εχθροί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φουντώνει η προεκλογική εκστρατεία στην Ουγγαρία λίγους μήνες πριν την αναμέτρηση την ερχόμενης Άνοιξης. Σε μια ακόμη ομιλία του ο Βίκτορ Όρμπαν επιτέθηκε στην αντιπολίτευση αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Βρυξέλλες μιλάνε στην Πολωνία και σε εμάς σαν να είμαστε εχθροί. Το κλίμα είναι παγερό, αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Καλώ τις Βρυξέλλες να αλλάξουν συμπεριφορά» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

«Η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης Άνοιξης συνέπεσε με τους εορτασμούς της 65ης επετείου της ουγγρικής επανάστασης. Παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επέλεξε έναν συντηρητικό υποψήφιο πρωθυπουργό, το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για πιθανή επιστροφή της Αριστεράς.

Την ίδια ώρα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επανέλαβαν πως θέλουν να βάλουν τέλος στο ‘‘καθεστώς’’ του Όρμπαν».

«Το 1956, έπρεπε να ενωθούμε για να νικήσουμε τον Κόκκινο Στρατό. Τώρα πρέπε να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε δυνατό αντίπαλο, μα μπορούμε να κερδίσουμε μόνο αν παραμείνουμε ενωμένοι» δήλωσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Πέτερ Μαρκι-Ζάι

Οι δύο πλευρές κάνουν ότι μπορούν για να κινητοποιήσουν τους υποστηρικτές τους. Ο Βίκτορ Ορμπάν αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή πολιτική πρόκληση από το 2010

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ