Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Τέξας: Νοσοκόμος κατά συρροήν δολοφόνος, σκότωνε ασθενείς με ενέσεις αέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νοσοκόμος από το Τέξας κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τεσσάρων ασθενών που πέθαναν, αφού τους έκανε ένεση αέρα μετά από καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Γουίλιαμ Ντέιβις, 37 ετών, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινήΟι εισαγγελείς είπαν ότι στόχευε να δολοφονήσει επτά άτομα από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 47 και 74 ετών, αντιμετώπισαν «συμπτώματα που έμοιαζαν με επιληπτικές κρίσεις» και πέθαναν από θανατηφόρα εγκεφαλική βλάβη μετά την ένεση του αέρα στις αρτηρίες τους.

Οι τέσσερις άνθρωποι που δολοφονήθηκαν από τον Ντέιβις ήταν στο στάδιο της ανάρρωσης μετά από επεμβάσει και οι γιατροί θορυβήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο η υγεία τους επιδεινώθηκε τόσο γρήγορα.

Οι αρχές είπαν ότι μόνο όταν οι γιατροί είδαν τις αξονικές τομογραφίες που έδειχναν αέρα στον εγκέφαλο των ασθενών συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.  Ένας πνευμονολόγος από το Ντάλας, είπε ότι δεν είχε παρατηρήσει ποτέ τέτοια περίπτωση στην ιατρική.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, έπαιξαν εικόνες από πλάνα ασφαλείας όπου φαινόταν ο Ντέιβις να μπαίνει στο δωμάτιο ενός από τους ασθενείς, του οποίου ο συναγερμός του καρδιακού μόνιτορ ακούστηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα. Μέσα σε λίγα δεευτερόλεπτα πέθανε.

Ο δικηγόρος του Ντέιβις, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ότι οι άνδρες πέθαναν από την θανατηφόρα ένεση, υποστήριξε μάλιστα ότι ο Ντέιβις αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο για ένα νοσοκομείο με σοβαρά διαδικαστικά προβλήματα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της δίκης, ο εισαγγελέας της επαρχίας Σμίθ στο Τέξας, είπε ότι «αποδεικνύεται ότι ένα νοσοκομείο είναι το τέλειο μέρος για να κρυφτεί ένας κατά συρροή δολοφόνος».

Οι εισαγγελείς θα αναζητήσουν τώρα τη θανατική ποινή για τον Ντέιβις, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «απόλαυσε» τις δολοφονίες του και «λατρεύει να σκοτώνει ανθρώπους».

Ο Ντέιβις θα παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή της επαρχιακής πόλης Σμίθ με εγγύηση 8,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ