Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ο πιο «κούλ» κλέφτης στην Αίγυπτο άρπαξε το κινητό δημοσιογράφου εν ώρα ρεπορτάζ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αιγύπτιοι χρήστες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης χαιρέτισαν έναν άνδρα που ακούσια φάνηκε το πρόσωπό του σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ έκλεβε το τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου ως «ο πιο κούλ κλέφτης στην Αίγυπτο».

Ο Μαχμούντ Ραγκέμπ, δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού ιστότοπου Youm7, έβγαζε ζωντανά μια αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ο κλέφτης πέρασε με μια μοτοσικλέτα και άρπαξε το τηλέφωνό του.

Η ζωντανή μετάδοση αποκάλυψε τότε το πρόσωπο του νεαρού κλέφτη καθώς απομακρύνθηκε γρήγορα από τη σκηνή καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το Youm7, το περιστατικό συνέβη σε μια γέφυρα στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, τη Shubra Al-Khaimah, όπου ο κ. Ραγκέμπ ανέφερε τις συνέπειες ενός σεισμού 6,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε τμήματα της Αιγύπτου.

Ο κ. Ραγκέμπ γύριζε τη γέφυρα όταν το τηλέφωνό του άρπαξε από τα χέρια του ο άγνωστος κλέφτης. Μόλις η κάμερα είχε σταματήσει να κουνιέται, αποκάλυψε το πρόσωπο ενός νεαρού άνδρα που κάπνιζε τσιγάρο και έλεγχε νευρικά πίσω του για να διαπιστώσει αν κάποιος τον καταδίωκε.

Ωστόσο, υπήρχε συμπάθεια για την ατρόμητη κατάσταση του δημοσιογράφου, με τους περισσότερους χρήστες των κοινωνικών μέσων να εστιάζουν στην χαλαρή συμπεριφορά του κλέφτη καθώς άρπαζε το τηλέφωνο και συνέχιζε να τραβάει το τσιγάρο του καθώς έφευγε.

Ένας χρήστης σχολίασε ότι «πέθανα από το γέλιο», ενώ ένας άλλος αναρωτήθηκε γιατί ο άντρας κοίταξε πίσω του φοβισμένος ενώ «όλος ο κόσμος τον παρακολουθούσε».

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν τη ζωντανή ροή όταν έγινε η κλοπή και σύμφωνα με τα στοιχεία στο Facebook, το βίντεο από τότε έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6,2 εκατομμύρια προβολές και 45.000 σχόλια σε λιγότερα περισσότερο από 20 ώρες.

Δυστυχώς για τον κλέφτη, η μετάδοση του προσώπου του με αυτόν τον τρόπο έκανε πολύ εύκολο για τις αρχές να τον εντοπίσουν. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι τον συνέλαβαν.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι ο άνδρας είναι «άνεργος» και ότι πούλησε το κλεμμένο κινητό σε έναν έμπορο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ