Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών υπόπτων για σχέσεις με τον Γκιουλέν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 υπόπτων, περιλαμβανομένων 33 εν ενεργεία στρατιωτικών, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο ιεροκήρυκας βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η επιχείρηση των αρχών, η οποία εκτείνεται σε 41 επαρχίες, εντάσσεται στο πλαίσιο της καταστολής του δικτύου του Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής 97 πρόσωπα έχουν συλληφθεί κατά την επιχείρηση αυτή, μετέδωσε το Anadolu. Στους υπόπτους περιλαμβάνονται 110 σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, που είχαν αποβληθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς και 48 εν ενεργεία και πρώην μέλη του στρατιωτικού προσωπικού.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και εκκρεμεί η δίκη τους και περίπου 150.000 δημοσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ