Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Από το Αιγαίο μέχρι την… Αίγυπτο οι τουρκικές βλέψεις για «αυτοκρατορία»!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάθε φορά και ένα κλικ παραπάνω οι προκλήσεις των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων εθνικιστών. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του ηγέτη του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι μαζί με την Τουρκία αυτό που επιθυμούν είναι η κυριαρχία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

“Στον αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στα γαλάζια νερά, όπως και στις έρευνες υδρογονανθράκων. Για την κυριαρχία μας από το Αιγαίο μέχρι και τον κόλπο της Αλεξάνδρειας, στη Γαλάζια Πατρίδα, στους αιθέρες, όταν τα δούμε όλα αυτά μαζί με την Τουρκία, καταλαβαίνουμε ότι η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο είναι σημαντική για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων. Όπως και η ΤΔΒΚ είναι σημαντική για την ασφάλεια της Τουρκίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ετσι αυτή η πρόκληση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Αίγυπτο, αφού ο κόλπος της Αλεξάνδρειας είναι αιγυπτιακά χωρικά ύδατα και βέβαια έξω από αυτόν είναι αιγυπτιακή ΑΟΖ.

Παράλληλα η Τουρκία έχει στενές σχέσεις και βοηθά το Σουδάν το οποίο βρίσκεται νότια της Αιγύπτου. Ας ελπίσουμε ότι ο επόμενος γείτονας εθνικιστής πολιτικός δεν θα πει ότι επειδή κάποτε η Αίγυπτος ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πρέπει η Αγκυρα να αποκτήσει σύνορα με το Σουδάν.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Σάββατο και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος τόνισε ότι η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571, προσθέτοντας ότι στα Βαρώσια “δεν υποχωρούμε”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ