Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ιταλία: Υποχρεωτικό το «πράσινο πάσο» σε όλους τους χώρους εργασίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η χρήση του πράσινου πάσου σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ιταλία, όπου πάντως ορισμένοι κλάδοι – όπως λιμενεργάτες και οδηγοί φορτηγών- απεργούν με αίτημα την απόσυρση του μέτρου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και εξετάζει μόνον επιμέρους τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του «πράσινου πάσου», που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι για να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας. Τα ιταλικά συνδικάτα συνεχίζουν να ζητούν δωρεάν τεστ για όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού — και κατά συνέπεια δεν διαθέτουν υγειονομικό διαβατήριο. Η κυβέρνηση, όμως, έχει απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Συνεργάτες του αρμόδιου επιτρόπου για την εκστρατεία εμβολιασμού, του στρατηγού Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκαναν γνωστό, ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης για υιοθέτηση του «πράσινου πάσου», εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού 550.000 πολίτες, αριθμός που ξεπέρασε τις κυβερνητικές προβλέψεις.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους δισταγμούς ορισμένων πολιτών, αλλά και να προστατέψουμε, συγχρόνως, την πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μας, η οποία έχει εμβολιαστεί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Αντρέα Ορλάντο.

Η κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση Ντράγκι, είναι να αποφευχθούν εντάσεις και βίαιες συμπεριφορές από μέρους ακραίων, νεοφασιστικών στοιχείων, που προσπαθούν να επηρεάσουν και να παρεισφρήσουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ