Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Συρία: Νέο στρατιωτικό πλήγμα από το Ισραήλ, με εννέα νεκρούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εννέα στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί των κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι επλήγη ένας πύργος τηλεπικοινωνιών και παρακείμενες στρατιωτικές θέσεις.

Τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις φιλοϊρανών και τηλεπικοινωνιακό πύργο στην περιοχή όπου βρίσκεται η αεροπορική βάση T4, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με τα πλήγματα από το Γερμανικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ περιορίστηκε να δώσει την τυποποιημένη απάντηση «δεν σχολιάζουμε δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης».

Αφότου ξέσπασε η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως νωρίτερα φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά. Το Ισραήλ διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ