Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Οι αρχές απομάκρυναν ξανά κατοίκους στη νήσο Λα Πάλμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποτάμια λάβας συνεχίζουν να ρέουν στη νήσο Λα Πάλμα αναγκάζοντας τις Αρχές απομακρύνουν και άλλους κατοίκους, καθώς η λάβα απειλεί να ”καταπιεί” τις εστίες τους. Στο νησί των 83.000 κατοίκων, περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές αναμένουν ότι η ροή της λάβας από το ηφαίστειο, που εκλύεται από το ηφαίστειο εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες, θα κινηθεί προς τα βορειοδυτικά, πέρα από τα όρια της περιοχής που έχει ήδη εκκενωθεί. Οι περισσότεροι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ήδη απομακρυνθεί, άρα μόνο 10 με 15 άνθρωποι εγκατέλειψαν χθες στα σπίτια τους, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Reuters.

6.000 στρέμματα γης, περίπου 1.500 κατοικίες και άλλα κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο τσιμέντου από το οποίο εκλύθηκαν τοξικά αέρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και φυτείες με μπανάνες και αβοκάντο, έχουν καταστραφεί από την λάβα, σύμφωνα με τις αρχές. Σήμερα το πρωί σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών στο νησί, όπως ανακοίνωσε το Ισπανικό Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο. Οι σεισμοί ήταν συχνό φαινόμενο στη Λα Πάλμα και πριν την έκρηξη του ηφαιστείου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ