Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Συρία: Τέσσερις νεκροί από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένας σύρος στρατιώτης και τρεις φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε αργά το βράδυ το Ισραήλ στην Παλμύρα, στην επαρχία Χομς της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ισραηλινή επίθεση είχε στόχο πύργο τηλεπικοινωνιών κοντά στην Παλμύρα και θέσεις φιλοϊρανών παραστρατιωτικών. Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα επτά άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ισραηλινή επιδρομή εναντίον θέσεων στην ίδια αεροπορική βάση και στην περιοχή γύρω από αυτήν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο φιλοϊρανοί μαχητές.

Αφότου ξέσπασε το 2011 η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Συρία εντάσσεται στο πλαίσιο ακήρυκτου πολέμου ο οποίος διεξάγεται με την ανεπίσημη έγκριση των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ