Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Βόρεια Κορέα: Σπάνε κεραμίδια και λυγίζουν σιδερόβεργες για τα μάτια του Κιμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδειξη ισχύος έκαναν εκπαιδευμένοι στρατιώτες παρουσία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο στο  οποίο απεικονίζονται σπάνε κεραμίδια με τα κεφάλια τους, λυγίζουν σιδερόβεργες με τον λαιμό τους και ξαπλώνουν σε καρφιά.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια της τελετής που ήταν αφιερωμένη στην άμυνα, ήταν φοβερά ευδιάθετος και έδειχνε να απολαμβάνει τις ασκήσεις. Η χώρα μάλιστα, προχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες σε δοκιμή πυραύλου Κρουζ με μεγάλο δραστικό βεληνεκές και πυραύλου που –κατά την κυβέρνησή– ήταν υπερηχητικός.

Πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες, οι ΗΠΑ είναι η “ριζική αιτία” της αστάθειας στην κορεατική χερσόνησο, τονίζοντας πως «παρά τις πρόσφατες εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για διάλογο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ‘πιστεύουμε πως δεν τηρεί εχθρική στάση’ έναντι της Πιονγκγιάνγκ».

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα πως δεν τρέφει καμιά εχθρική ή πολεμοχαρή διάθεση έναντι της Βόρειας Κορέας, ωστόσο ο κ. Κιμ δεν κρύβει τον σκεπτικισμό του. «Διερωτώμαι αληθινά αν υπάρχουν άνθρωποι ή χώρες που το πιστεύουν αυτό», είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ