Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από πυρά σε ταχυδρομείο στο Μέμφις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπάλληλος αμερικανικού ταχυδρομείου άνοιξε πυρ στον χώρο εργασίας του στο Μέμφις, σκοτώνοντας δύο συναδέλφους του προτού στρέψει το όπλο του στον εαυτό του.

Η υπηρεσία των ταχυδρομείων «διενεργεί έρευνα για τους πυροβολισμούς που καταγράφηκαν νωρίτερα» σε υποκατάστημά της στην πόλη Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί, ανέφερε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, στο οποίο προστίθεται ότι «τρεις υπάλληλοι είναι νεκροί. Δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή».

Ο δράστης ήταν ανάμεσα στους τρεις υπαλλήλους που σκοτώθηκαν και κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αυτοκτόνησε, είπε από την πλευρά της η Λίσα-Αν Καλπ, εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) στο Μέμφις.

Τα βίαια επεισόδια με τη χρήση όπλων σε χώρους εργασίας αποτελούν μάστιγα για την αμερικανική κοινωνία. Τα χρόνια από το 1970 ως το 1990, υπάλληλοι ή πρώην υπάλληλοι δολοφόνησαν κάπου σαράντα ανθρώπους μέσα σε αμερικανικά ταχυδρομεία. Στα επεισόδια αυτά οφείλεται η έκφραση της αργκό «going postal» (μπορεί να αποδοθεί «έφυγες ταχυδρομικώς»), με την οποία περιγράφονται στις ΗΠΑ ξεσπάσματα ανεξέλεγκτης οργής σε χώρους εργασίας, που συχνά αποδεικνύονται μοιραία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ