Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Αυστραλία: Βγαίνει από την καραντίνα το Σίδνεϊ ύστερα από 4 μήνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ βγήκαν σήμερα από την καραντίνα λόγω της πανδημίας, ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Στην πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, τα περιοριστικά μέτρα είχαν επιβληθεί το καλοκαίρι για να αποτραπεί η διασπορά της παραλλαγής Δέλτα του εξαιρετικά μεταδοτικού κορονοϊού.

Η καραντίνα ήρθη έπειτα από 106 ημέρες περιοριστικών μέτρων, λόγω της μείωσης των μολύνσεων – 477 κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας – και της προόδου του εμβολιασμού, με περισσότερο από το 70% των πληθυσμού άνω των 16 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ορισμένοι χώροι που δέχονται κοινό, όπως τα μπαρ ή οι αίθουσες ψυχαγωγίας αναμένεται να ανοίξουν ξανά από τα μεσάνυχτα για τους εμβολιασμένους πελάτες.

Από τον Ιούνιο, τα καταστήματα, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις είχαν κλείσει για τις λεγόμενες «μη βασικές» δραστηριότητες. Οι μετακινήσεις περιορίζονταν στην απόσταση των πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι και δεν ήταν δυνατές οι επισκέψεις σε συγγενείς, η αθλητική δραστηριότητα, η είσοδος σε μαγαζιά για ψώνια ή να παραβρεθεί κανείς σε κηδεία.

Περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για λίγες εβδομάδες όσον αφορά τις συναθροίσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και την πλήρη επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των σχολείων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ