Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Γαλλία: Τραυματισμένος φρουρός κρατείται όμηρος από φυλακισμένο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές Αρχές, καθώς ένας τραυματισμένος φρουρός φυλακής κρατείται όμηρος από έναν κρατούμενο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Γαλλίας, όπως μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFMTV.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, δύο φρουροί -ένας άνδρας και μια γυναίκα- αρχικά κρατήθηκαν όμηροι, αλλά σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο η γυναίκα η οποία είναι σωφρονιστική υπάλληλος, απελευθερώθηκε έπειτα από μερικές ώρες. Ο άνδρας συνάδελφός της ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται και έχει τραυματιστεί στο δεξί του μάτι, μετέδωσε ο σταθμός.

Οι διαπραγματεύσεις και τα αιτήματα

Το υπουργείο ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του ομήρου στη φυλακή της Κοντέ-συρ-Σαρτ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισίου. Έχουν κινητοποιηθεί μονάδες ασφαλείας και έχουν σταλεί στη φυλακή ενισχύσεις, πρόσθεσε το υπουργείο.

Ο κρατούμενος που συνέλαβε τους ομήρους εκτίει μια πολυετή ποινή κάθειρξης για βιασμό και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι οπλισμένος με μαχαίρι και έχει διατυπώσει μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και τη μείωση της ποινής του. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ο δράστης δεν βρίσκεται στον κατάλογο με τους κρατούμενους που έχουν ακραίες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ