Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Αλόκ Σάρμα: 100 δισ. ετησίως στις πιο ευάλωτες χώρες για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι απεσταλμένοι στην επικείμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που θα πραγματοποιηθεί στην Γλασκόβη, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δεσμευτούν να διαθέσουν 100 δισ. δολαρία ετησίως στις πιο ευάλωτες χώρες, προκειμένου να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της COP26 Αλόκ Σάρμα.

Μιλώντας μετά από τις ημέρες με συναντήσεις στην προπαρασκευαστική διάσκεψη για την COP26 στην Ιταλία, ο Σάρμα δήλωσε πως υπήρξε μία συναίνεση, ώστε να γίνουν περισσότερα για να διατηρηθεί εντός εφικτού πλαισίου, ο στόχος των 1,5 βαθμών Κελσίου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα σε συλλογικό επίπεδο των εθνικών σχεδίων για το κλίμα.

Η διάσκεψη της COP26 στη Γλασκόβη, έχει ως στόχο να διασφαλίσει την ανάληψη μιας πιο φιλόδοξης δράσης για το κλίμα από τις περίπου 200 χώρες που υπέγραψαν τη Συμφωνία του Παρισιού το 2015, για τον περιορισμό της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας, σημαντικά κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου και κυρίως στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ