Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ρωσία: «Ξένοι πράκτορες» όσοι μεταδίδουν πληροφορίες για τον στρατό και τον διαστημικό τομέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ενέκρινε κατάλογο με δεκάδες είδη πληροφοριών, οι οποίες παρότι δεν συνιστούν κρατικά μυστικά, αν περιέλθουν σε ξένα κράτη, ξένους πολίτες και διεθνείς οργανώσεις μπορούν να “χρησιμοποιηθούν εναντία της ασφάλειας” της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι ωστόσο που αποκαλύπτουν τις πληροφορίες αυτές στο εξωτερικό μπορούν να στιγματισθούν ως “ξένοι πράκτορες” και όπως λένε οι επικριτές παρόμοιων πρακτικών, η εντολή αυτή της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των κανονιστικών πράξεων της ρωσικής κυβέρνησης, δημιουργεί κινδύνους για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το στρατό ή θέματα που έχουν σχέση με το Διάστημα.

Συνολικά στην απαρίθμηση των 60 σημείων του καταλόγου, όλες οι πληροφορίες αφορούν στην πληροφόρηση που αναφέρεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα και δραστηριότητα της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos).

Τα άτομα που μεταδίδουν τέτοιου είδους πληροφορίες μπορούν να χαρακτηρισθούν “ξένοι πράκτορες”. Ο κατάλογος περιλαμβάνει θέματα, όπως οι στρατιωτικές προμήθειες, το ηθικό των στρατευμάτων, την τοποθεσία όπου βρίσκονται οι στρατιώτες, τον αριθμό των στρατευμάτων, τα προσωπικά τους δεδομένα και προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos. Τόσο οι Ρώσοι πολίτες όσο και οι μη Ρώσοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως “ξένοι πράκτορες”, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ