Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Πούτιν: H Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες Αναστασιάδη για λύση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν παρέδωσε την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρέσβης της Ρωσίας Στανισλάβ Οσάτσι, με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι στην επιστολή του ο Πρόεδρος Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Λύση, η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, ο κ. Πούτιν επισημαίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εδράζονται διαχρονικά στη φιλία και τον αλληλοσεβασμό και εκφράζει την πεποίθηση ότι η υφιστάμενη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου θα αναπτυχθεί σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει την ιδιαίτερη του εκτίμηση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την προσωπική του συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εύχεται στον κυπριακό λαό συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ