Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Λευκωσία: Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΓΓ του ΟΗΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εν αναμονή της έκδοσης της ανακοίνωσης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης είναι η Λευκωσία.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια ανακοίνωση από τον ΓΓ αν και αυτό αναμενόταν να γίνει χθες, με βάση και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Γκουτέρες, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, είπε πως “η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ο ΓΓ επεξεργάζεται τα όσα έχουν λεχθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος (Γκουτέρες, Αναστασιάδη, Τατάρ) και θα εκδώσει ανακοίνωση”.

Πρόσθεσε πως “εμείς επαναλάβαμε (στη Νέα Υόρκη) τη θέση μας, τη θετική μας απάντηση στην πρόταση του ΓΓ για διορισμό ειδικού απεσταλμένου, όπως την είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή κατά την Άτυπη Διάσκεψη στη Γενεύη”.

Η Λευκωσία διαμηνύει πως αναμένει υλοποίηση της συμφωνίας για διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, που, όπως σημειώνει, υπήρξε κατά την άτυπη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, είτε εκδοθεί είτε δεν εκδοθεί ανακοίνωση από τα ΗΕ για το θέμα αυτό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ