Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Βελτίωση της κατάστασης στα πρατήρια καυσίμων βλέπει ο Τζόνσον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κατάσταση στα πρατήρια καυσίμων, με τις άδειες αντλίες και τις μεγάλες ουρές οχημάτων εδώ και πέντε ημέρες, «αρχίζει να βελτιώνεται» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Είπε πως κατανοεί την ανησυχία και τον εκνευρισμό των πολιτών, καλώντας τους όμως «να γεμίζουν τα οχήματα με τον συνηθισμένο τους τρόπο όταν πραγματικά χρειάζεται».

Άφησε δε να εννοηθεί πως για την ώρα δεν υπάρχει πρόθεση να οριστούν συγκεκριμένα πρατήρια για κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των εργαζομένων σε κρίσιμα επαγγέλματα, παρά το αίτημα επαγγελματιών και αντιπολίτευσης. «Είναι καλύτερα να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση με τον φυσιολογικό τρόπο», απάντησε σχέση σχετική ερώτηση ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Απέδωσε την κρίση στα πρατήρια σε μια «ελαφρώς παραπλανητική αναφορά σε κάτι που διέρρευσε και προκάλεσε μια απολύτως κατανοητή αύξηση στη ζήτηση από το κοινό». Ο κ. Τζόνσον αναφερόταν στην πληροφορία που διέρρευσε την Παρασκευή περί προειδοποίησης από στέλεχος της BP προς Υπουργούς ότι η κατάσταση στα πρατήρια ήταν «πολύ κακή».

Ο κ. Τζόνσον παρατήρησε επίσης ότι «ο πραγματικός αριθμός» των οδηγών βυτιοφόρων του λείπουν στην αλυσίδα παράδοσης καυσίμων «δεν είναι πολύ μεγάλος». Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως οι πολίτες θέλουν να δουν τέτοιου είδους προβλήματα να λύνονται «πάλι με ανεξέλεγκτη μετανάστευση».

Απέδωσε, τέλος, την κρίση στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά από μία πανδημία που εμφανίζεται κάθε εκατό χρόνια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ