Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών για τις καναδικές εκλογές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την υποστήριξη τους σε διαφορετικούς πολιτικούς, εξέφρασαν τρεις ηγετικές προσωπικότητες από το κόμμα των Δημοκτρατικών. Οι εκλογές στον Καναδά θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, στήριξε τον «φίλο» του Τζάστιν Τριντό, όπως και στις εκλογές του 2019.

«Ο Τζάστιν υπήρξε αποτελεσματικός ηγέτης και ισχυρή φωνή υπέρ των δημοκρατικών αξιών και είμαι υπερήφανος για το έργο που φέραμε σε πέρας μαζί», ανέφερε ο πρώην αρχηγός του κράτους.

Την υποστηριξή της στον Τριντό εξέφρασε και η Χίλαρι Κλίντον.

«Είδα τον φίλο μου Τζάστιν Τριντό να αποδεικνύει τον ηγετικό του ρόλο στον αγώνα για να προσφερθούν προσιτές υπηρεσίες βρεφονηπιακής φροντίδας, να προστατευθούν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, να αναληφθεί φιλόδοξη δράση για το κλίμα», ανέφερε μέσω Twitter η άλλοτε υποψήφια για την προεδρία, η οποία υπέστη οδυνηρή ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ο προοδευτικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά του εξέφρασε την υποστήριξή του στο Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ) και τον ηγέτη του Τζάγκμιτ Σινγκ.

Ο βετεράνος της αμερικανικής αριστεράς εξήρε έναν «ηγέτη για το σθένος να κάνει τους πλούσιους να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί ώστε οι πάντες να μπορούν να έχουν τα φάρμακα που χρειάζονται».

Οι Φιλελεύθεροι του Τριντό και οι Συντηρητικοί, οι δύο μεγάλες παρατάξεις στην καναδική πολιτική αρένα, φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν στις προθέσεις ψήφου (στο 32%), ενώ το ΝΔΚ ακολουθεί με το 20%.

Προκηρύσσοντας αυτές τις πρόωρες εκλογές, ο Τζάστιν Τριντό επιδίωκε να ανακτήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων την πλειοψηφία που είχε απολέσει πριν από σχεδόν δυο χρόνια. Αλλά το στοίχημα αυτό ενέχει τεράστιο ρίσκο — δεν αποκλείεται ακόμη και το να εκθρονιστεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ