Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Για την «Κατάσταση της ΕΕ» μιλά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έπειτα από ένα από τα σκληρότερα χρόνια της ιστορίας της, η Ευρώπη προσβλέπει στο μέλλον με νέες ελπίδες.

Από το φθινόπωρο του 2020, η πανδημία έπληξε ξανά την Ευρώπη, αυτή τη φορά, ακόμη πιο βίαια.

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να εντείνει τις προσπάθειές της, ιδίως προκειμένου να εξασφαλίσει εμβόλια για τους Ευρωπαίους, να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία κατά της πανδημίας και να οδηγήσει την Ευρώπη στην έξοδο από την οικονομική κρίση με το NextGenerationEU.

Η ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για την «Κατάσταση της Ένωσης» αποτελεί μια αναδρομή στο περασμένο έτος, αρχής γενομένης από τις προσπάθειές για την αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, έως το έργο της Κομισιόν σε όλες τις πολιτικές προτεραιότητες —από την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Ψηφιακής Δεκαετίας της Ευρώπης έως τις δράσεις για την ασφάλεια, τη δημοκρατία και την υγεία για τους πολίτες της Ευρώπης.

Η «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι η ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα εξετάσουν τόσο τα μέτρα που έλαβε η Επιτροπή από την έναρξη της θητείας της, όσο και τις επερχόμενες προκλήσεις και προτεραιότητες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ