Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Σε αυτο-απομόνωση τέθηκε ο Βλάντιμιρ Πούτιν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει τεθεί προληπτικά σε αυτο-απομόνωση, καθώς εντοπίστηκαν άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο περιβάλλον του, αλλά ο πρόεδρος είναι «απολύτως» υγιής, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Έτσι ο Πούτιν δεν θα ταξιδέψει στο Τατζικιστάν αυτή την εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν, σε συνεννόηση με τους γιατρούς τους, αποφάσισε να αυτο-απομονωθεί μετά τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ – Άσαντ,  με τα μέλη της ρωσικής παρα-ολυμπιακής ομάδας και το ταξίδι του στη δυτική Ρωσία, όπου παρακολούθησε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία.

Η απόφαση που πήρε ο ηγέτης του Κρεμλίνου σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο ρήγμα στο αυστηρό καθεστώς ελέγχου όσων έρχονται σε επαφή μαζί του. Οι επισκέπτες του Κρεμλίνου είναι υποχρεωμένοι να περνούν από ειδικές σήραγγες απολύμανσης, οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις επίσημες ενημερώσεις κάνουν πολλά τεστ PCR και από τους ανθρώπους με τους οποίους συναντιέται ο Πούτιν ζητείται να μπαίνουν σε καραντίνα πριν από τη συνάντηση και να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν ήλθε σε επαφή με αρκετά άτομα, στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, που ασθένησαν με κορονοϊό. Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν έκανε τεστ, ο Πεσκόφ απάντησε: «Φυσικά ναι. Ο πρόεδρος είναι απολύτως υγιής».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ