Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του συγγραφέα Σέρχιο Ραμίρες στη Νικαράγουα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συγγραφέα Σέρχιο Ραμίρες εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές στη Νικαράγουα, καθώς τον θεωρούν ύποπτο για «υποκίνηση μίσους» και «συνωμοσία». Τέτοιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν πολλοί διανοούμενοι και πολιτικοί της αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία της Νικαράγουας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο.

Ο συγγραφέας Σέρχιο Ραμίρες τιμήθηκε το 2017 με το βραβείο Θερβάντες -το σημαντικότερο στον κόσμο της ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Ο Σέρχιο Ραμίρες, 78 ετών, υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης των ανταρτών Σαντινίστας, που πήραν την εξουσία το 1979, ανατρέποντας τη δικτατορία των Σαλασάρ. Ήταν αντιπρόεδρος της Νικαράγουας κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ντανιέλ Ορτέγα (1985-1990). Ωστόσο από το 1995 ο Ραμίρες έχει διακόψει τις σχέσεις με το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης του Ορτέγα.

Οι αρχές της Νικαράγουας έχουν απαγγείλει κατηγορίες για απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας ή συνωμοσία εναντίον του κράτους σε βάρος 34 αντιπολιτευόμενων, ανάμεσά τους επτά δυνητικών υποψήφιων για την προεδρία, δυνάμει νόμων που εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ