Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

17 νεκροί από πυροβολισμούς στο Αφγανιστάν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τους πυροβολισμούς γράφτηκε ότι οι Ταλιμπάν γιόρτασαν την κατάληψη της Πανσίρ

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από εορταστικούς πυροβολισμούς στην Καμπούλ.

Με τους πυροβολισμούς γράφτηκε ότι οι Ταλιμπάν γιόρτασαν την κατάληψη της Πανσίρ, της τελευταίας επαρχίας στο Αφγανιστάν που αντιστεκόταν στην ισλαμιστική οργάνωση. Ωστόσο, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διέψευσαν την είδηση.

«Δεχόμαστε εισβολή από τους Ταλιμπάν, τους συμμάχους τους στην Αλ Κάιντα και ομάδες τρομοκρατών τις οποίες υποστηρίζει το Πακιστάν. Αντιστεκόμαστε. Δεν θα παραδοθούμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά δεν έχω εγκαταλείψει τη χώρα.»  είπε ο Αμρουλάχ,  Σάλεχ, ηγέτης της αντίστασης και πρώην αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το οποίο μετέδωσε το BBC.

Τα πυρά προκάλεσαν την αντίδραση του κύριου εκπροσώπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter προέτρεψε του μαχητές να αποφεύγουν τους πυροβολισμούς.

«Αποφεύγετε τους πυροβολισμούς στον αέρα και αντί γι’ αυτό να ευχαριστείτε τον Θεό. Οι σφαίρες μπορούν να κάνουν κακό σε αμάχους, έτσι μην πυροβολείτε χωρίς να χρειάζεται.» έγραψε στην ανάρτηση του στο Twitter.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την αντίσταση, καθώς οι Ταλιμπάν θέλουν να την συντρίψουν πριν ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. 

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε ότι ο επικεφαλής της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών βρίσκεται στην Καμπούλ. Σύμφωνα με το Reuters, εξετάζεται το ενδεχόμενο το Πακιστάν να βοηθήσει τους Ταλιμπάν να οργανώσουν τον στράτο της χώρας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ