Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Μεγάλες πυρκαγιές στον ευρωπαϊκό νότο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται εδώ και περίπου 13 ημέρες στην Τουρκία, όπου οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να τις ελέγξουν κυρίως στα νοτιοδυτικά παράκτια τμήματα της χώρας.

«Η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται», σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας που επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι οι φωτιές είναι υπό έλεγχο.

Οι πυρκαγιές καίνε επίσης στη νότια Ιταλία, Οι πιο δύσκολες φωτιές εντοπίζονται τις τελευταίες εβδομάδες, στη Σαρδηνία, τη Σικελία και το Αμπρούτσο. Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών θα αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα αυτή την εβδομάδα, λόγω του καύσωνα.

Στο Μαυροβούνιο μια μεγάλη πυρκαγιά στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα έφτασε κοντά σε σπίτια.

Στη Βόρεια Μακεδονία, δεκάδες πυρκαγιές ακολούθησαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν εδώ και δεκαετίες. Τουλάχιστον οκτώ πυρκαγιές έκαιγαν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου μόνο ελικόπτερα και αεροπλάνα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμησή τους. Χιλιάδες εκτάρια από δάση πεύκου, οξιάς και βελανιδιάς έγιναν στάχτη.

Αλλά και η Σιβηρία αισθάνεται το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής καθώς ακόμη και εκεί μαίνονται καταστροφικές πυρκαγιές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ