Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Γερμανικός Τυπος : Έντονη κριτική στις κυβερνήσεις στη Νότια Ευρώπη για τις φωτιές

Οι πυρκαγιές απειλούν επίσης τον τουρισμό που προσπαθεί να ανακάμψει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τo θέμα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα στη Μεσόγειο απασχολεί μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.

H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt γράφει: «Οι πυρκαγιές στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία αποκτούν νέα διάσταση. Η κριτική προς τις κυβερνήσεις αυξάνεται». Οπως σημειώνει η εφημερίδα, «Οι χειρότερες δασικές πυρκαγιές εδώ και δεκαετίες θέτουν αρκετές φορές υπό πίεση τις κυβερνήσεις της Μεσογείου. Δεν χρειαζόταν τώρα μέσα στην πανδημία να αντιμετωπίσουν μια ακόμη καταστροφή. Οι πυρκαγιές απειλούν επίσης τον τουρισμό που προσπαθεί να ανακάμψει. Ορισμένες κυβερνήσεις δυσκολεύονται να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο».

Πυροσβεστικό πάνω από τη Ροδόπολη

Στο θέμα αναφέρεται και η ιστοσελίδα του ARD του πρώτου δημόσιου γερμαικού καναλιού η οποία γράφει: «Δασική πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Αθήνα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και δεκαετίες. Μετά από πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και τη Ρόδο, μαίνεται δασική πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα. Αρκετά προάστια απειλούνται ήδη από τις φλόγες».

Η FAZ έχει τίτλο: «… η Αθήνα μέσα στον τρόμο και την αγωνία… Εκκενωμένα σπίτια, κατεστραμμένα χωριά, καμένα δάση – βίαιες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις τρομοκρατούν τους ανθρώπους στη νότια Ευρώπη εδώ και μέρες. Ένα ζευγάρι από τη Γερμανία πέθανε στην Τουρκία».

To Spiegel γράφει για το ίδιο θέμα: «Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας αμέσως. Άνθρωποι τρέπονται σε φυγή εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς στη βόρεια Αθήνα. Δασική πυρκαγιά στα βόρεια της ελληνικής πρωτεύουσας εξαπλώθηκε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω τηλεόρασης και SMS».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ