Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αυστραλία: Μόνο αν εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, θα ανοίξουν τα σύνορα

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 80% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας κατά της COVID-19 πριν ξεκινήσει η χώρα να ανοίγει εκ νέου τα σύνορά της σε επιλεγμένες χώρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αυστραλία προκειμένου να υποτροπιάσει η νόσηση από τη μετάλλαξη Δέλτα, και να προφυλαχθεί ο πληθυσμός.

Δεδομένης της αργής διάθεσης εμβολίων στην Αυστραλία, η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, είχε ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων, επικαλούμενη την εξαιρετικά μεταδοτική φύση του στελέχους Δέλτα.

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι κουράζονται … απογοητεύονται. Αυτός είναι ένας ιός που αντιμετωπίζουμε και τείνει να θέτει τους δικούς του κανόνες», είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μόρισον κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Η καραντίνα έχει τεθεί σε ισχύ στο Σίδνεϊ, που φιλοξενεί το ένα πέμπτο του 25 εκατομμυρίου πληθυσμού της χώρας, από τις 26 Ιουνίου, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των ανθρώπων και τις συγκεντρώσεις.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το 80% του ενήλικου πληθυσμού της Αυστραλίας κατά της COVID-19 πριν ξεκινήσει η χώρα να ανοίγει εκ νέου τα σύνορά της σε επιλεγμένες χώρες.

Το επίπεδο του εμβολιασμού θα οδηγήσει σε μια επέκταση της “ταξιδιωτικής φούσκας” με άλλες υποψήφιες χώρες και θα ισχύουν “ειδικά προνόμια” για όσους είναι εμβολιασμένοι καθώς θα συνιστούν μικρότερο υγειονομικό κίνδυνο για την κοινότητα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ