Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η μετάλλαξη Δ απειλεί την τουριστική βιομηχανία στη Μεσόγειο

«Εταιρείες και τουρίστες νομίζουν οτι βρίσκονται σε μια βόλτα με τρενάκι»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το κύμα της Δέλτα απειλεί να παρασύρει την τουριστική βιομηχανία στις χώρες της Μεσογείου, αυξάνοντας  τους φόβους για άλλη μία καταστροφική σεζόν μετά το 2020.
Η Ιταλία αναφέρει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, στην Ελλάδα προσεγγίζουν καθημερινά τις 3000, στην Τουρκία καταγράφονται οι περισσότερες νέες λοιμώξεις το τελευταίο δίμηνο και η Ισπανία θεωρείται και πάλι από τη Γερμανία χώρα υψηλού κινδύνου.

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συχνά είναι πολύ αργοί στο να λάβουν μέτρα κατά των λοιμώξεων» εκτιμά η γερμανική ιστοσελίδα T-online. Στην Ιβηρική χερσόνησο, οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη από τα τέλη Ιουνίου, παρά τα θετικά αποτελέσματα της  εκστρατείας  εμβολιασμού: Στην Ισπανία, το 62,6% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά και το 53,5% πλήρως .Ο αριθμός, ωστόσο, των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία αυξήθηκε από 2.800 σε  8.000. Τα θύματα του ιού,  μέσα σε επτά ημέρες, αυξήθηκαν από 59 σε 92.

«Εταιρείες και τουρίστες νομίζουν οτι βρίσκονται σε μια βόλτα με τρενάκι», παραπονέθηκε  η Πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδόχων στις Βαλεαρίδες Νήσους (AEDH), Αλίθια Ρέινα.Η γερμανική εταιρεια ταξιδίων DRV αναφέρει οτι 200.000 τουρίστες από τη Γερμανία έχουν μεταβεί μέχρι τώρα μέσω γραφείων  στην Ισπανία. Από αυτούς,περίπου το 60% στις Βαλεαρίδες Νήσους, το 30% στα Καναρίους Νήσους και οι υπόλοιποι  στην ηπειρωτική χώρα. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 200.000 μεμονωμένοι παραθεριστές από τη Γερμανία στην Ισπανία.

Στην Ιταλία, τα κρούσματα αυξάνονται ξανά. Η επταήμερη τιμή επίπτωσης αυξήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα κατά μέσο όρο σε 41 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε εθνικό επίπεδο, απο 19 την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν περισσότερες λοιμώξεις, ειδικά μεταξύ των νέων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση για την κατάσταση του κορονοιού από το Υπουργείο Υγείας , στη Ρώμη. Ο αριθμός πάντως των ασθενών με κορονοιό στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι έχει επιβάλει αυστηρότερους κανόνες από  την περασμένη Πέμπτη. Από τις 6 Αυγούστου θα απαιτείται για πολλές εσωτερικές δραστηριότητες στη χώρα το λεγόμενο Green Pass, δηλαδή, απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή απόδειξη ανάρρωσης. Επιπλέον, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε ως στις 31 Δεκεμβρίου.

Στην Τουρκία, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε 11.094 νέες λοιμώξεις την Παρασκευή – περισσότερες από ό, τι από τα μέσα Μαΐου. Μέσα σε μια μέρα, 60 άτομα πέθαναν λόγω του Covid-19.Περίπου το 46% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, αλλά οι πλήρως εμβολιασμένοι ειναι μόλις το 26%.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ