Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

ΟΗΕ: Νέο προσχέδιο ενάντια στην προκλητική στάση Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Νέο προσχέδιο ενάντια στην προκλητική κίνηση Ερντογάν για το άνοιγμα των Βαρωσίων αναμένεται να κυκλοφορήσει, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για το δεύτερο προσχέδιο μετά το πρώτο που κυκλοφόρησε χθες με πρωτοβουλία της Βρετανίας, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα  νέα τετελεσμένα του Ερντογάν στην Αμμόχωστο.

Στο πρώτο προσχέδιο υπήρχαν λεκτικές ασάφειες και σαφής υποβάθμιση των νέων παρανομιών της Αγκυρας στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων το προσχέδιο αυτό απορρίφθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς ζήτησαν αυστηρότερες διατυπώσεις στο τελικό κείμενο. Το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφερει οτι τα μέλη του Σ.Α. «εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το Βαρώσι, με ιδιαίτερα έντονες παρεμβάσεις, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, από ΗΠΑ, Ιρλανδία, Κίνα και Ινδία, ενώ τα περισσότερα μέλη εξέφρασαν υποστήριξη στη βάση λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τα Ψηφίσματα, με ιδιαίτερα θερμή τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τις ιδιες πηγές, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ζητήσει την ανάκληση της απόφασης για το άνοιγμα των Βαρωσίων αλλά και την αποφυγή μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στην Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...