Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Ίσες αποστάσεις της Μέρκελ για “θύτη” και “θύμα” στο Κυπριακό

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «δυο κράτη στην Κύπρο, υποστηριζοντας  ότι «δεν θα πρέπει να μας  αποθαρρύνουν τέτοιες οπισθοδρομήσεις».

Στην καθιερωμένη θερινή συνέντευξή της, η Γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «αποτυχία των διαπραγματεύσεων» εξαιτίας της τουρκικής στάσης, σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την Μερκελ, οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν πιο δύσκολη τη σχέση των δύο χωρών, αλλά χρειάζεται υπομονή για τη διευθέτηση των διαφορών.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος εξύμνησε την Τουρκία για το μεταναστευτικό και για το γεγονός ότι «φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την ΕΕ». Παράλληλα, τόνισε ότι θέλει στενές σχέσεις με την Άγκυρα, αλλά η ίδια δεν αναμένει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά με τους Σύρους πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «θα ήθελα αυτή η συμφωνία  για το προσφυγικό με την Τουρκία να συνεχιστεί. Αυτό είναι για το καλό των ανθρώπων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...