Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Ίσες αποστάσεις της Μέρκελ για “θύτη” και “θύμα” στο Κυπριακό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», χαρακτήρισε η καγκελάριος Μέρκελ τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «δυο κράτη στην Κύπρο, υποστηριζοντας  ότι «δεν θα πρέπει να μας  αποθαρρύνουν τέτοιες οπισθοδρομήσεις».

Στην καθιερωμένη θερινή συνέντευξή της, η Γερμανίδα καγκελάριος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «αποτυχία των διαπραγματεύσεων» εξαιτίας της τουρκικής στάσης, σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την Μερκελ, οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν πιο δύσκολη τη σχέση των δύο χωρών, αλλά χρειάζεται υπομονή για τη διευθέτηση των διαφορών.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος εξύμνησε την Τουρκία για το μεταναστευτικό και για το γεγονός ότι «φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύρων προσφύγων στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την ΕΕ». Παράλληλα, τόνισε ότι θέλει στενές σχέσεις με την Άγκυρα, αλλά η ίδια δεν αναμένει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Η Τουρκία κάνει εξαιρετική δουλειά με τους Σύρους πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «θα ήθελα αυτή η συμφωνία  για το προσφυγικό με την Τουρκία να συνεχιστεί. Αυτό είναι για το καλό των ανθρώπων», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ