Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ιταλία: Στέλεχος της Λέγκας δολοφόνησε μετανάστη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Μάσιμο Αντριάτιτσι, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της ξενοφοβικής και ρατσιστικής Λέγκας του Βορρά, πυροβόλησε και σκότωσε 39χρονο Μαροκινό μετανάστη σε πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα.

Ο Αντριάτιτσι έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό και κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα. Η δικαιοσύνη διερευνά κατά πόσο πρέπει να ασκηθεί δίωξη για σοβαρότερο αδίκημα.

Ο Αντριάτιτσι ισχυρίστηκε ότι «πυροβόλησε κατά λάθος» ενώ έπεφτε, διότι το θύμα τον έσπρωξε και τον απείλησε με μπουκάλι. Αυτόπτες μάρτυρες, όμως, δήλωσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό, δεν είδαν να κινδυνεύει η ζωή του δημοτικού συμβούλου. Ο 39χρονος ήταν άοπλος. Στο παρελθόν ο δολοφόνος είχε προτείνει την υποχρεωτική απομάκρυνση των άστεγων από το ιστορικό κέντρο της πόλης του.

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, τον υπερασπίστηκε και μέσω διαδικτύου τονίζει: «στη Βογκέρα δεν υπάρχουν καουμπόι. Αυτό που μάλλον συνέβη, είναι μια πράξη αυτοάμυνας. Δεν υπάρχουν πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα και γυρίζουν τους δρόμους πυροβολώντας. Αλλά σε περίπτωση επίθεσης, ως ύστατη λύση, η άμυνα είναι πάντα νόμιμη».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ