Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

«Προεδρικό παλάτι» θα χτίσει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Μιλώντας από το βήμα της λεγόμενης «βουλής» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ο Ερντογάν είπε προκλητικά ότι «η ειρηνευτική επιχείρηση πριν 47 χρόνια έδειξε ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν είναι μόνοι και δεν μπορούν να διαγραφούν από την ιστορία».

Σφοδρή επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν , χαρακτηρίζοντας προκλητικά την εισβολή των δυνάμεων του Αττίλα πριν 47 χρόνια στην Κύπρο ως «ειρηνευτική επιχείρηση».

Μιλώντας από το βήμα της λεγόμενης «βουλής» του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ο Ερντογάν είπε προκλητικά ότι «η ειρηνευτική επιχείρηση πριν 47 χρόνια έδειξε ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας δεν είναι μόνοι και δεν μπορούν να διαγραφούν από την ιστορία»

«Υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο και θα το αποδεχτεί αργά ή γρήγορα η διεθνής κοινότητα», επανέλαβε προκλητικά και αλαζονικά ο Τούρκος πρόεδρος ,κατηγορώντας την Κυπριακή Δημοκρατία ότι «βλέπει τον εαυτό της ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη του νησιού και ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι μια μειονότητα… Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει όνειρο να δημιουργηθεί ένα κοινό κράτος. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τον τηρεί», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Μια δίκαιη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο  λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες του νησιού. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές πολιτείες και λαοί στο νησί. Η διεθνής κοινότητα θα το αποδεχτεί αργά ή γρήγορα… Δεν θα συμβιβαστούμε», απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Θα κτίσει «προεδρικό μέγαρο»

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μάλιστα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός «προεδρικού μεγάρου» και «βουλής|» στον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας , σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων . «Αυτή  είναι η έκφραση της ύπαρξης ενός κράτους. Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα δουν ότι υπάρχει  κράτος της βόρειας Κύπρου» ,συνέχισε απτόητος ο Εντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...