Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Μόνο για «δύο ισότιμα κράτη» στην Κύπρο, μιλάει ο Ερντογάν

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έφτασε το μεσημέρι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο

Με μια «τσάντα γεμάτη προκλήσεις» στις αποσκευές του, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έφτασε το μεσημέρι στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εισβολής του Αττίλα στη Μεγαλόνησο.

Κατά την αναχώρησή του από την Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε προκλητικά  ότι το μόνο πράγμα που συζητάει για το Κυπριακό είναι η «λύση των δύο κρατών στην Κύπρο», πετώντας στα σκουπίδια τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

«Συζητάμε μόνο για μια λύση δύο ισότιμων, κυρίαρχων κρατών. Πέρασαν 40-50 χρόνια χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτή η εποχή τελείωσε. Δεν δεχόμαστε ούτε τη φιλοσοφία της μειονότητας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν πρόκειται να μιλήσει νωρίς το απόγευμα στην λεγόμενη «Βουλή» του ψευδοκράτους  και όπως έχει πει από την περασμένη Παρασκευή,πρόκειται να ανακοινώσει κάποια «καλά νέα», χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Η λύση στο Κυπριακό μπορεί να επιτευχθεί μόνο λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα στο νησί. Για να υπάρξει λύση, θα υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα είναι μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών», επανέλαβε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...