Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

Αναστασιάδης: Ανεγκέφαλοι προκαλούν την ώρα που η Τουρκία εισβάλλει και πάλι

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Είναι η τελευταία σου ευκαιρία να δείξεις στον κόσμο ότι υπάρχεις… η αστυνομία είναι το μεγαλύτερό σου πρόβλημα, να την φτιάξεις». Με αυτές τις φράσεις υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και του τηλεοπτικού σταθμού Sigma live, που το βράδυ έγιναν στόχος διαδηλωτών – αρνητών της πανδημίας.

«Έχω έκτακτη σύσκεψη αμέσως μετά», απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη σύσκεψη που συγκάλεσε για την αποτίμηση την κατάστασης, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα έξω από το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το τηλεοπτικό κανάλι Sigma. Οι αρνητές της πανδημίας, διαδήλωσαν έξω από το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το συγκρότημα ΔΙΑΣ, όπου επιτέθηκαν εναντίον όποιου βρήκαν μπροστά τους.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή από το Κράτος για  οποιοδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρει στην πριν του ΄74 κατάσταση, τονίζοντας ότι έδωσε οδηγίες για εντατικές έρευνες, σε σχέση με τους βανδαλισμούς. Παράλληλα χαρακτήρισε ανεγκέφαλους «όσους προσπάθησαν να καταλύσουν το κράτος, την ώρα που για δεύτερη φορά ΄εισβάλλει΄ η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ (παράνομη) επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου».

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου καταδίκασε τα επεισόδια, επισημαίνοντας ότι «το δικαίωμα μερίδας συμπολιτών μας να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους για θέματα που αφορούν στην πανδημία COVID-19 είναι σεβαστό. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ανεκτές και απεναντίας είναι καταδικαστέες, εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης, στη φίμωση του Τύπου και στον εκφοβισμό των λειτουργών των ΜΜΕ».

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο, σε διαδήλωση αρνητών της πανδημίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...