Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
MENU

«Φύλακας άγγελος» ο πιλότος που έσωσε 19 επιβάτες από βέβαιο θάνατο

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Δεκαεννέα άνθρωποι και δύο παιδιά, επιβάτες σιβηρικού αεροσκάφους, σώθηκαν χάρη στην καίρια και ψύχραιμη παρέμβαση του πιλότου, που πήρε την κατάσταση στα χέρια του με απαράμιλλο θάρρος και χωρίς δισταγμό

Δεκαεννέα άνθρωποι και δύο παιδιά, επιβάτες σιβηρικού αεροσκάφους, σώθηκαν χάρη στην καίρια και ψύχραιμη παρέμβαση του πιλότου, που πήρε την κατάσταση στα χέρια του με απαράμιλλο θάρρος και χωρίς δισταγμό.

Η παρα λίγο τραγωδία ξεκίνησε όταν το επιβατηγό αεροσκάφος, που ανήκει σε αεροπορική εταιρία της Σιβηρίας, χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας, ενώ εκτελούσε την πτήση Κέντροβι-Τομσκ, με συνολικά 19 επιβαίνοντες. Ξαφνικά, σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες, και ο πιλότος με επιδέξιους χειρισμούς κατάφερε μέσα σε δευτερόλεπτα, να βγουν σώοι οι επιβάτες του.

Παρ ότι η αιτία συντριβής του αεροπλάνου παραμένει άγνωστη ακόμα, η αρμόδια Διεύθυνση Ανακρίσεων της Δυτικής Σιβηρίας στον τομέα των μεταφορών που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη κατά της αεροπορικής εταιρείας για παραβίαση των κανόνων αεροπλοΐας και εκμετάλλευσης αερομεταφορών.

Προβληματισμός στο Κρεμλίνο μετά τα συνεχόμενα αεροπορικά δυστυχήματα

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή το δεύτερο αυτό περιστατικό με αεροσκάφος τύπου Antonov δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο στόλος των αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιφέρεια χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Δεν είχαμε καιρό να σκεφθούμε, έπρεπε να κάνουμε την δουλειά μας

Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους επιβάτες. Ο  Φαρχούχ Χασάνοφ, όπως ονομάζεται, δήλωσε ότι σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες του μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της πόλης Κέντροβι, προσθέτοντας ότι με τα αίτια του ατυχήματος θα ασχοληθεί ειδική επιτροπή.

«Σταμάτησαν και οι δύο κινητήρες. Η επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια. Δεν είχαμε καιρό να σκεφθούμε, έπρεπε να κάνουμε την δουλειά μας. Είμαστε καλά. Όλοι είναι ζωντανοί, υγιείς και αυτό είναι το κύριο», δήλωσε ο Χασάνοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ λογαριασμό καλείται να πληρώσει η Γερμανία για τη «βιβλική καταστροφή»

Ιστορικής κλίμακας καταστροφές στην Δυτική Γερμανία 1,3 δις ευρώ θα κοστίσει στην Γερμανία, με ένα πρώτο υπολογισμό, η βιβλική καταστροφή...

Αλ. Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι...

Ν. Κοτζιάς: «Περί βαθμών και ορίων εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Η ανάρτηση του Ν. Κοτζιά  http://https://www.facebook.com/100049230365778/posts/352619196389090/ «Ρωτάνε: μα θέλετε ανθρώπους με βαθμούς κάτω από τη βάση να σπουδάζουν; Η ερώτηση...