Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Γερμανία: Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι από τη θεομηνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον 103 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 1300 θεωρούνται αγνοούμενοι εξαιτίας των πλημμυρών στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η περιφέρεια Αρβάιλερ στη νότια Κολωνία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Στην περιοχή έχουν καταρρεύσει τα δίκτυα τηλεφωνίας, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η επικοινωνία μεταξύ πολιτών, που αγωνιούν για συγγενείς τους που έχουν παγιδευτεί εξαιτίας των πλημμυρών. Το πρωί σπίτια κατέρρευσαν στην κοινότητα Ερφσταντ, κοντά στην Κολωνία και οι διασώστες προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους που προσπάθησαν να επιστρέψουν στις εστίες τους για να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τα νερά. Πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι αγνοούνται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση, που προκλήθηκε το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Τα σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά και ορισμένα κατέρρευσαν. Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε tweet των τοπικών αρχών στην Κολωνία.

Ολόκληρα χωριά έχουν κατακλυσθεί από τα νερά ποταμών στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στη Ρηνανία – Παλατινάτο.

Ένα φράγμα κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο υπερχείλισε στη διάρκεια της νύχτας, ενώ αντίστοιχος κίνδυνος υπάρχει σε άλλο ένα, στην περιοχή Στάινμπαχταλσπέρ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Σιχόφερ δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει έκτακτη οικονομική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές το ταχύτερο δυνατό.

Οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει πέσει τόσο μεγάλη ποσότητα βροχής και οι πιθανότητες να επαναληφθεί το φαινόμενο είναι μία στα 100 χρόνια. Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης περιοχές του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

Στο Βέλγιο εξαιτίας των πλημμυρών έχουν χάσει τη ζωή τους 4 άνθρωποι. 

Διαβάστε επίσης:

Καταστροφικές πλημμύρες με δεκάδες νεκρούς στη Γερμανία

Ολλανδία : Πλημμύρες έπληξαν τους πολίτες

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ