Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Καταστροφικές πλημμύρες με δεκάδες νεκρούς στη Γερμανία

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό ανατολικό Βέλγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Η περιφέρεια του Έουσκιρχεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) έχει πληγεί ιδιαίτερα και 15 άνθρωποι έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία DWD έχει προβλέψει πάντως ότι η βροχόπτωση θα μειωθεί την Πέμπτη.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο γειτονικό ανατολικό Βέλγιο, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος πέθανε και ακόμη ένας αγνοοείται.

Σε ορισμένες πόλεις η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πρωτοφανή επίπεδα, μετατρέποντας τους δρόμους τους σε ποτάμια. Κόκκινο συναγερμό για την περιοχή γύρω από τη Λιέγη, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά των Βρυξελλών, εξέδωσε το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, μέχρι την Παρασκευή η περιοχή θα δεχθεί σε ημερήσια βάση περισσότερη βροχόπτωση από όση κανονικά δέχεται σε έναν ολόκληρο θερινό μήνα. Οι αρχές έχουν απευθύνει έντονες προειδοποιήσεις στους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα, διότι φοβούνται ότι ο ποταμός Meuse θα ξεπεράσει το ύψος της κοίτης του και θα ξεχυθεί μέσα στην πόλη.

Σε επιφυλακή για την άνοδο της στάθμης των ποταμών βρίσκονται Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία, καθώς τα ποτάμια τους αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο συναγερμού εντός της εβδομάδας, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για την εποχή. Την ίδια ώρα, πάντως, η νοτιοανατολική Ευρώπη βιώνει ακόμη ένα κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες πέριξ των 42 βαθμών Κελσίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ