Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Οδηγός– ήρωας σώζει 25 παιδιά από φλεγόμενο λεωφορείο (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια μεγάλη τραγωδία αποφεύχθηκε στην Ιταλία, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε 25 παιδιά, τυλίχτηκε στις φλόγες  μέσα σε σήραγγα ,κοντά στην πόλη Λέκο, βόρεια του Μιλάνου

Μια μεγάλη τραγωδία αποφεύχθηκε στην Ιταλία, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε 25 παιδιά, τυλίχτηκε στις φλόγες  μέσα σε σήραγγα ,κοντά στην πόλη Λέκο, βόρεια του Μιλάνου.

Ο οδηγός αντιλήφθηκε ξαφνικά  ότι είχε ξεσπάσει φωτιά από άγνωστη αιτία στον κινητήρα του λεωφορείου, τη στιγμή που διέσχιζε τη σήραγγα. Βασισμένος στην εμπειρία του, ο οδηγός αποφάσισε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να συνεχίσει την πορεία του οχήματος ως την έξοδο της σήραγγας, καθώς η φωτιά θα εξαπλωνόταν. Για να μην προκαλέσει πανικό στα παιδιά, τα  κάλεσε  να κατεβούν με τάξη και στη συνέχεια τα οδήγησε με ασφάλεια στην πλησιέστερη έξοδο . Μόνο επτά παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.

Η ενέργειά του αυτή αποδείχτηκε σωτήρια, καθώς το λεωφορείο μετατράπηκε αστραπιαία σε μια πύρινη μάζα. Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες από το Λέκκο κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά με ειδικό αφρό. Το λεωφορείο καταστράφηκε πάντως ολοσχερώς. 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ