Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Γερμανία :Όχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκε η πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Δεοντολογίας, Αλίνα Μπούιξ. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ZDF η πρόεδρος του Συμβουλίου Δεοντολογίας, τόνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως σχεδιάστηκε στη Γαλλία, είναι περιττός. «Νομίζω ότι δεν το χρειαζόμαστε αυτό», τόνισε η Μπούιξ, σημειώνοντας ότι η Γερμανία έχει πολύ  καλύτερο ποσοστό εμβολιασμού από τη Γαλλία στους εκπαιδευτικούς ή το ιατρικό προσωπικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Όχι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τα κόμματα

Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τάσσονται επίσης πολιτικοί από διάφορα γερμανικά κόμματα. «Θεωρώ ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη Γερμανία είναι λάθος. Πρέπει να ενισχύσουμε την προθυμία εμβολιασμού με δημιουργικούς τρόπους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Λαρς Κλίνγκμπέιλ στο δίκτυο RTL. «Πρέπει να αναζητήσουμε δημιουργικούς τρόπους για να προσεγγίσουμε τους επιφυλακτικούς πολίτες και να τους πείσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι η έξοδος από την κρίση», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης.

Αλλά και ο Χριστιανοδημοκράτης, ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, τάχθηκε επίσης υπέρ των δημιουργικών λύσεων για την εκστρατεία εμβολιασμού. «Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για την αγορά ή τα γήπεδα, στις εκκλησίες, τα  τζαμιά ή στο δρόμο, είναι σημαντικό να οργανώσουμε δημιουργικές εκστρατείες εμβολιασμού για να προσεγγίσουμε τους αναποφάσιστους», έγραψε ο Σπαν στο Twitter.

πηγή:Zeit

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ