Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Πρόταση για εμβόλιο και 500άρικο στη Γερμανία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίνοντας 500 Ευρώ σε όσους εμβολιαστούν μπορούμε να επιτύχουμε το τείχος ανοσίας, έναντι της πανδημίας, εκτιμά η γερμανίδα καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Καρλσρούη, Νόρα Στσεχ, σύμφωνα με τη https://www.dw.com/.

Η πρόταση στηρίζεται στην εκτίμηση του επιδημιολογικού ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού για να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. Η Νόρα Στσεχ θεωρεί ότι με την χορήγηση οικονομικών κινήτρων στον πληθυσμό ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί.

«Αναλογιστείτε ότι χρειάζονται συνήθως δύο δόσεις και δεν αποκλείεται για ένα, δύο βράδια οι εμβολιασμένοι να μην είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεται συνεπώς ένα είδος αποζημίωσης», δήλωσε στο ραδιοσταθμό DLF η γερμανίδα καθηγήτρια, για να προσθέσει: «Οι μελέτες μάς δείχνουν ότι ήδη από ένα ποσό 100 ευρώ πλησιάζουμε το στόχο του 80%. Για μεγάλο διάστημα θεωρούσα το ποσό αρκετό. Η μετάλλαξη Δέλτα όμως διασπείρεται τόσο γρήγορα που θα πρέπει να προσφερθούν στο κόσμο περισσότερα, δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ. Βάσει των μελετών μας, μόνο έτσι θα αγγίξουμε ένα ποσοστό 90%».

Και μάλιστα για να υπάρξει ίση μεταχείριση η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας λέει ότι «δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κοιτάξουμε τα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν, θα υπάρξει και τρίτη δόση. Καλό θα ήταν ο κόσμος να είναι βέβαιος εξαρχής ότι όλοι τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης όποτε κι αν κάνουν το εμβόλιο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ