Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Σε ποιες χώρες ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μόλις τρεις χώρες έχουν καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό

Μόνο τρεις χώρες στον κόσμο έχουν καταστήσει  υποχρεωτικό τον  εμβολιασμό για ενήλικες

Στο Τουρκμενιστάν, μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα  από την αρχή της επιδημίας, η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για «όλα τα άτομα άνω των 18 ετών χωρίς ιατρικές αντενδείξεις».
Στο Τατζικιστάν, με κυβερνητικό διάταγμα υποχρεούνται οι ενήλικες άνω των  18 ετών να εμβολιαστούν. Αλλά πιο  κοντά μας, το Βατικανό κατέστησε υποχρεωτικό το εμβόλιο στις 8 Φεβρουαρίου για τους κατοίκους της μικρότερης πολιτείας στον κόσμο και τους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί. Οσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν ,η Αγία Εδρα επιβάλει κυρώσεις που μπορεί να φτάσουν έως την απόλυση.

Η Ιταλία, επίσης από τις 25 Μαΐου, απαιτεί από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, καθώς –σε αντίθετη περίπτωση –δεν μπορούν να έρχονται σε επαφή με άλλους  ανθρώπους. Ο νόμος αυτός αμφισβητήθηκε πάντως από αρκετές εκατοντάδες μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού ,που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στη Βρετανία, η κυβέρνηση  ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου ότι θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλα τα άτομα που εργάζονται σε γηροκομεία, συμπεριλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού. Για να συνεχίσουν να εργάζονται εκεί, θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι τον Οκτώβριο. Το μέτρο αυτό πάντως, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο,

Στη Ρωσία, ο  δήμαρχος της Μόσχας στις 16 Ιουνίου αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Από την 1η Ιουλίου, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός στο Καζακστάν για τους περισσότερους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα.

Τα νησιά των Φίτζι στον Ειρηνικό έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τόσο για δημόσιους όσο και για ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και για όσους αρνούνται, δεν θα μπορούν να κάνουν διακοπές εάν δεν έχουν λάβει την πρώτη δόση έως τις 15 Αυγούστου. Ακόμα χειρότερα, θα μπορούσαν να απολυθούν εάν δεν λάβουν τη δεύτερη δόση έως την 1η Νοεμβρίου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένες πόλεις, όπως το Σαν Φρανσίσκο, έχουν απαιτήσει τον εμβολιασμό των δημοτικών υπαλλήλων τους, υπό την απειλή πειθαρχικής δίωξης ,ακόμη και  απόλυσης. Στο Τέξας, περισσότεροι από 150 υπάλληλοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν αφού αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ