Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ρουκέτες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ενέργειες αυτές έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, έπειτα από ένα 24ωρο που σημαδεύτηκε από μια από τις μεγαλύτερες σειρές επιθέσεων εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στην επικράτεια του Ιράκ και μια απόπειρα επίθεσης με UAV που απετράπη στη γειτονική Συρία.

Οι επιθέσεις αυτές, για τις οποίες σπανίως αναλαμβάνεται η ευθύνη αλλά χαιρετίζονται από φιλοϊρανικές ιρακινές παρατάξεις, φάνηκαν να είναι συντονισμένες και σημειώθηκαν οκτώ ημέρες μετά τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία και στο Ιράκ εναντίον εγκαταστάσεων της συμμαχίας Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), ομπρέλας διάφορων φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, που τυπικά αποτελεί πλέον μέρος του τακτικού στρατού.

Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί κάπου πενήντα επιθέσεις εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, όπου παραμένουν ανεπτυγμένοι 2.500 στρατιωτικοί των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που σχηματίστηκε εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Οι ενέργειες αυτές έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ