Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα – Γιατί έχει διχάσει τους Βρετανούς (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ συγκινημένοι έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην μνήμη της μητέρας τους, το άγαλμα ωστόσο έχει διχάσει τους Βρετανούς

Τα δυο αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι συναντώνται ξανά έπειτα από 18 μήνες, μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη της αγαπημένης τους μητέρας, μέσα από τα αποκαλυπτήρια αγάλματος προς τιμήν της. Ωστόσο το άγαλμα αυτό φαίνεται να έχει διχάσει τους Βρετανούς, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι αναδύεται ολίγον τι βλοσυρότητα..

Μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της πιο δημοφιλούς πριγκίπισσας, που αν ζούσε σήμερα θα ήταν 60 ετών, οι κριτικές ποικίλλουν.

Τα Social Media πήραν φωτιά, μετά τα αποκαλυπτήρια

Πολύς κόσμος στα social media, εξέφρασε την άποψη ότι ο καλλιτέχνης δεν κατάφερε να αιχμαλωτίσει τη μαγεία που χαρακτήριζε την γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο «βασίλισσα της καρδιάς».

Ο γλύπτης που επιλέχθηκε έχει στενούς δεσμούς με τη βασιλική οικογένεια. Άρχισε την καριέρα του στη δεκαετία του 1970, όταν κέρδισε μία υποτροφία από το Παλάτι. Στη συνέχεια, φιλοτέχνησε διάφορα έργα για την ίδια τη Βασίλισσα, μεταξύ των οποίων το ομοίωμα του προσώπου της στα κέρματα της Βρετανίας.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι συνεργάστηκε στενά και με τους δύο γιους της Νταϊάνας για να εμπνευστεί. Στην ουσία αυτοί τον καθοδήγησαν. Το ντύσιμό της, μάλιστα, προέρχεται από μία αγαπημένη φωτογραφία του Χάρι. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε κλειστό κύκλο, εξαιτίας της πανδημίας. Τα αδέλφια συνοδεύονταν από τους θείους τους και αδέλφια της αδικοχαμένης μητέρας τους, την οικογένεια Σπένσερ. Ούτε η Βασίλισσα, ούτε οι σύζυγοί των αδελφών της παραβρέθηκαν. Ήταν η στιγμή της Νταϊάνας και κανείς δεν έπρεπε να την επισκιάσει.

Το άγαλμα της Νταϊάνα τοποθετήθηκε σε έναν από τους κήπους του Κένσιγκτον, μπροστά από μία λίμνη, στον οποίο φυτεύτηκαν ειδικά για την περίσταση 4.000 από τα αγαπημένα φυτά και λουλούδια της μητέρας τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ