Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Αυστραλία: Lockdown στο Μπρίσμπεϊν εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα Τρίτη το βράδυ και για τρεις ημέρες στο Μπρίσμπεϊν

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από σήμερα Τρίτη το βράδυ και για τρεις ημέρες στην αυστραλιανή πόλη Μπρίσμπεϊν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η Αυστραλία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι αντιμέτωπη εδώ και μερικές εβδομάδες με έκρηξη των κρουσμάτων, λόγω των σφαλμάτων και των ελαττωμάτων του συστήματος της καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ (νοτιοανατολικά), του Ντάργουιν (βόρεια) και της Περθ (δυτικά) έχουν ήδη τεθεί υπό περιοριστικά μέτρα εδώ και αρκετές ημέρες, με το Μπρίσμπεϊν (ανατολικά) να γίνεται η τέταρτη πόλη. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 10 εκατομμύρια κάτοικοι της Αυστραλίας θα βρίσκονται σε lockdown.

Μόλις τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν πρόσφατα στη μεγαλούπολη της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά οι αρχές εδώ και καιρό είναι εξαιρετικά αυστηρές όταν εντοπίζουν εστίες της επιδημίας.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη επίσης με κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού.

Η κεντρική συντηρητική κυβέρνηση επικρίνεται για το πόσο αργά προχωράει η εκστρατεία ανοσοποίησης και για την έλλειψη βελτιώσεων στους χώρους καραντίνας.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για θεσμούς όπου βρίσκονται ηλικιωμένοι και στα κέντρα καραντίνας. Η κυβέρνηση έχει επίσης επικριθεί διότι δεν δημοσιοποιεί αριθμούς για τους Αυστραλούς που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της ως αυτό το στάδιο η Αυστραλία έχει καταγράψει 910 θανάτους επί συνόλου λίγων περισσότερων από 30.000 μολύνσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ