Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Η πώληση νεοναζιστικής μπύρας παραμένει ατιμώρητη στη Γερμανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο μπουκάλι είναι ζωγραφισμένος ο αυτοκρατορικός αετός των ναζί , που κρατάει ένα στεφάνι βελανιδιάς με σιδερένιο σταυρό στα νύχια του.

Στις αρχές του 2020, μια μπύρα που ονομάζεται “Deutsches Reichsbräu” προκάλεσε οργή σε εθνικό επίπεδο. Το μπουκάλι είναι γεμάτο  με ακροδεξιά σύμβολα και νεοναζιστικούς κωδικούς. Ωστόσο, η γερμανική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι η ναζιστική μπύρα μπορεί να συνεχίσει να πωλείται χωρίς πρόβλημα.

Ο γενικός εισαγγελέας θέλησε να ασκήσει δίωξη στον έμπορο, αλλά το επαρχιακό δικαστήριο στο Νάουμπουργκ  δεν διαπίστωσε «επαρκή ομοιότητα με  ναζιστικά σύμβολα», εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος συσχέτισης.

Στο μπουκάλι πάντως είναι ζωγραφισμένος ο αυτοκρατορικός αετός των ναζί , που κρατάει ένα στεφάνι βελανιδιάς με σιδερένιο σταυρό στα νύχια του.

Η μπύρα “Deutsches Reichsbräu” διατίθεται σε συμβολική τιμή 18,88 ευρώ το μπουκάλι  στη Σαξονία-Άνχαλτ

Η τιμή των 18,88 ευρώ προέκυψε από τους αριθμούς 18 – κώδικας  για το πρώτο και το όγδοο γράμμα στο αλφάβητο, τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ – και το 88, που σημαίνει “Heil Hitler”. Αλλά η μπύρα των νεοναζί πωλείται ελεύθερα και με δικαστική βούλα!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ