Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ρωσία: Εσκεμμένη πρόκληση από το βρετανικό αντιτορπιλικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα «να βομβαρδίζει στόχους» σε περίπτωση που ξένα πλοία παραβιάσουν τα χωρικά της ύδατα.

Μετά το περιστατικό με το βρετανικό αντιτορπιλικό όπου παρενόχλησε τα χωρικά της ύδατα, η Ρωσία επανέρχεται ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά τους τόνους, ενώ οι Υπουργοί της διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί στο μέλλον τέτοιες ενέργειες.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα «να βομβαρδίζει στόχους» σε περίπτωση που ξένα πλοία παραβιάσουν τα χωρικά της ύδατα.

Με μια βαρύτατη δήλωση, το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει εσκεμμένη και προετοιμασμένη πρόκληση το περιστατικό με το βρετανικό αντιτορπιλικό, όπου ανάγκασε τη Ρωσία νωρίτερα να ρίξει προειδοποιητικά πυρά. Μάλιστα οι ενέργειες αυτές είναι ανεπίτρεπτες και μη σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο, συνεχίζει η Ρωσία, ενώ καθιστά εφικτό ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, η απάντηση θα είναι θερμότερη και σκληρότερη από τους Ρώσους.

«Θεωρούμε ότι το βρετανικό αντιτορπιλικό προέβη σε πρόκληση. Επιπλέον, μας λυπεί το ότι ήταν μια εσκεμμένη και προετοιμασμένη πρόκληση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στην Μαύρη Θάλασσα.

«Σε περίπτωση που επαναληφθούν απαράδεκτες προκλητικές ενέργειες, σε περίπτωση που οι ενέργειες αυτές υπερβούν τα όρια, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιεσδήποτε ενέργειες στο πλαίσιο της νόμιμης υπεράσπισης των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο εκ μέρους της ρωσικής πλευράς να πληγεί ο στόχος σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων περιστατικών.

Νωρίτερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα «να βομβαρδίζει στόχους» σε περίπτωση που ξένα πλοία παραβιάσουν τα χωρικά της ύδατα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε ότι η Μόσχα θα λάβει τα απαιτούμενα μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά Βρετανικού

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ