Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του «Ever Given» από τη διώρυγα του Σουέζ (video)

Τεράστια συμφόρηση με δεκάδες πλοία να περιμένουν αποκλεισμένα στα δύο άκρα του καναλιού - Πολλά κάνουν τον γύρο της Αφρικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι προσπάθειες για να αποκολληθεί το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει μπλοκάρει εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, διεκόπησαν αργά την Παρασκευή (26/03) και θα συνεχιστούν αργότερα το Σάββατο (27/03), ανέφεραν πηγές των αρχών της Διώρυγας.

Τεράστια είναι η συμφόρηση με δεκάδες πλοία να περιμένουν αποκλεισμένα στα δύο άκρα του καναλιού και πολλές εταιρείες να μετρούν ήδη οικονομικές ζημιές. Έτσι, πολλά πλοία κάνουν τον γύρο της Αφρικής και παιρνούν από το ακρωτήρι της «Καλής Ελπίδας» στη Νότια Αφρική.

Όπως έγινε γνωστό, η τελευταία απόπειρα αποκόλλησης του «Ever Given» ξεκίνησε νωρίτερα την Παρασκευή (26/03) μετά από εργασίες βυθοκόρησης για την απομάκρυνση 20.000 κυβικών μέτρων άμμου από τη βολβοειδή πλώρη του πλοίου.

Το περιστατικό, που συνέβη την Τρίτη (23/03), και όπως αναφέρθηκε, έχει προκαλέσει τεράστια συμφόρηση με δεκάδες πλοία να περιμένουν αποκλεισμένα στα δύο άκρα του καναλιού, καθώς και στην περιοχή αναμονής στο κέντρο της Διώρυγας, καθώς και σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις πετρελαίου και άλλων προϊόντων.
Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ