Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Κορονοϊός: Οι Pfizer/ BioNTech ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου τους σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 - Προς το παρόν κανένα εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν έχει λάβει έγκριση για παιδιά μικρότερης ηλικίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την ελπίδα να μπορέσει να επεκταθεί ο εμβολιασμός και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες στις αρχές του 2022, οι εταιρίες «Pfizer/BioNTech», που έχουν αναπτύξει ένα από τα εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, ξεκίνησαν να δοκιμάζουν το σκεύασμά τους σε παιδιά κάτω των 12 ετών, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία την Πέμπτη (25/03).

Οι πρώτοι εθελοντές των αρχικών δοκιμών έλαβαν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου την Τετάρτη (24/3), δήλωσε η Σάρον Καστίγιο, εκπρόσωπος της Pfizer. Στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν μωρά ηλικίας ακόμη και έξι μηνών. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές σε παιδιά για το δικό της εμβόλιο.
Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19 έλαβε άδεια χρήσης στις ΗΠΑ για τους ανθρώπους άνω των 16 ετών. Σχεδόν 66 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου είχαν ήδη χορηγηθεί στις ΗΠΑ ως το πρωί της Τετάρτης (24/3), σύμφωνα με τα στοιχεία των Αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC).

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech είναι το μοναδικό που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την ηλικιακή ομάδα 16-17 ετών. Αυτό της Moderna χρησιμοποιείται μόνο σε ενήλικες άνω των 18 ετών, ενώ προς το παρόν κανένα εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν έχει λάβει έγκριση για μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Στόχος της Pfizer είναι στις δοκιμές τελικού σταδίου να συμμετάσχουν 4.500 εθελοντές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια, η ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί το εμβόλιο και κατά πόσο αυτό γίνεται ανεκτό από τα παιδιά. Σύμφωνα με την Καστίγιο, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ