Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κορονοϊός: Τι απάντησε η AstraZeneca για τις 29 εκατ. «κρυμμένες» δόσεις εμβολίων στην Ιταλία

Ποια ήταν η απάντηση της βρετανοσουηδικής εταιρίας για τις δόσεις εμβολίων που βρέθηκαν στη Ρώμη - «Προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φαρμακοβιομηχανία «AstraZeneca», σχετικά με το επίμαχο θέμα για τις 29 εκατ. παρτίδες εμβολίων της κατά της COVID-19 που βρίσκονται στο κέντρο εμφιάλωσης του Ανάνι, λίγο έξω από την Ρώμη, για το οποίο ζητήθηκαν εξηγήσεις μετά το σάλο που προέκυψε, αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της:

«Προς το παρόν δεν προβλέπονται εξαγωγές, εκτός από τις χώρες του μηχανισμού COVAX. Δεκατρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του ελέγχου ποιότητας, για να σταλούν στις χώρες COVAX, ως μέρος της δέσμευσής μας να προμηθεύσουμε με εκατομμύρια δόσεις εμβολίου τις χώρες με χαμηλό εισόδημα: το εμβόλιο παράχθηκε εκτός ΕΕ και εστάλη στο κέντρο του Ανάνι για να εμφιαλωθεί».

Η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία τονίζει, τέλος, ότι «η ΕΕ στηρίζει πλήρως τις προμήθειες προς χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, μέσω του COVAX».

Νωρίτερα, για το συμβάν τοποθετήθηκε ιταλός αξιωματούχος. Κατά τα λεγόμενά του, το περασμένο Σάββατο (20/03) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να πραγματοποιηθούν έλεγχοι επί σειράς παρτίδων που βρίσκονται στο κέντρο παραγωγής του Ανάνι, νότια της Ρώμης.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, με την σειρά του, ενημέρωσε τον ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο υπουργός διέταξε έφοδο, την οποία και πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι καραμπινιέροι (ιταλική αστυνομία).

Σύμφωνα, τέλος, με διαρροές, οι παρτίδες που ελέγχθηκαν προκύπτει ότι προορίζονται για το Βέλγιο, ενώ οι καραμπινιέροι συνεχίζουν να ελέγχουν το σύνολο των παρτίδων εμβολίου που είναι έτοιμες προς διάθεση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ